Οι δύο διδακτορικοί φοιτητές, απόφοιτοι της Φαρμακευτικής Αθηνών, θα μας μιλήσουν στα πλαίσια του Career Month, το Σάββατο, 24/10 , στις 13:15 μέσω του zoom, για τη δική τους πορεία στο χώρο της έρευνας!

Από το ΕΚΠΑ στο Goethe Universitat Frnakfurt

O Δημήτρης-Ηλίας Μπαλούρδας είναι φαρμακοποιός, απόφοιτος ΕΚΠΑ, με εμπειρία σε τεχνικές μοριακής και δoμικής βιολογίας καθώς και υπολογιστικές και βιοχημικές μεθόδους αξιολόγησης φαρμακομορίων. Με γνώμονα το σχεδιασμό φαρμάκων, επικεντρώνεται στους διεπιστημονικούς κλάδους της επιγενετικής και της κυτταρικής γήρανσης, ενώ η διατριβή του αφορά στον «φύλακα άγγελο» του γονιδιώματος, την πρωτεΐνη p53. Τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται στο πανεπιστήμιο του Goethe στη Φρανκφούρτη ως μέλος του open science Structural Genomics Consortium.

Από το ΕΚΠΑ στο ΕΜΠ


Ο Δημήτρης Καραγιάννης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών ενώσεων» του ΕΚΠΑ αποφοιτώντας πρώτος στην τάξη του. Από το 2017, είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο εργαστήριο Βιοϊατρικών Προσομοιώσεων και Απεικονιστικής Τεχνολογίας (BIOSIM) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), όπου εργάζεται με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας Ίντερνετ των Πραγμάτων (ΙοΤ) για τη διαχείριση της φαρμακευτικής θεραπείας ασθενών με στόχο την ενίσχυση της φαρμακευτικής συμμόρφωσης. Από το 2018, είναι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ενώ πρόσφατα έλαβε την υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright για επίσκεψη στο Intelligent and Connected Systems Lab, Columbia University, USA και διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο των διδακτορικών σπουδών του.