Η κ. Σταυρούλα Χαρίση είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2006), κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Κλινικής Φαρμακευτικής του Queen’s University of Belfast (2015) και του μεταπτυχιακού διπλώματος Ψυχιατρικής Θεραπευτικής του Aston University Birmingham (2017).
Στην Ελλάδα, εργάστηκε για 7 χρόνια ως Υπεύθυνη Φαρμακοποιός σε ιδιωτικό Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας & Αποκατάστασης.
Από τον Οκτώβριο του 2015 εργάζεται ως Κλινική Φαρμακοποιός στο NHS – αρχικά στο Nottinghamshire Healthcare NHS Foundation Trust για τρία χρόνια με εξειδίκευση στην Ψυχιατρική και από το 2018 στο University Hospital Southampton NHS Foundation Trust, στο τμήμα Νευροεπιστημών.
Από τον Οκτώβριο του 2020, δουλεύει ως specialist pharmacist για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ), με αρμοδιότητα τη δημιουργία και βελτιστοποίηση των φαρμακευτικών υπηρεσιών του νοσοκομείου προς τους ασθενείς με ΣΚΠ και σκοπό την παροχή εξειδικευμένης κλινικής φαρμακευτικής φροντίδας προς αυτούς.
Την ενδιαφέρει η δομή των συστημάτων υγείας, η διοίκηση μονάδων υγείας και ο σχεδιασμός υπηρεσιών φαρμακευτικής. Είναι μέλος της Royal Pharmaceutical Society και της UK Clinical Pharmacy Association.