Ο Alex Zhavoronkov, PhD, είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Insilico Medicine (insilico.com), που κατέχει εξέχουσα θέση στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς για την ανακάλυψη φαρμάκων και την ανάπτυξη βιοδεικτών.
Είναι επίσης ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Deep Longevity, Inc, μιας παγκόσμιας εταιρείας που αναπτύσσει ένα ευρύ φάσμα βιοδεικτών τεχνητής νοημοσύνης για τη γήρανση και τη μακροζωία.
Πριν ιδρύσει την Insilico, εργάστηκε σε υψηλές θέσεις στην ATI Technologies, NeuroG Neuroinformatics, Biogerontology Research Foundation. Από 2012 έχει δημοσιεύσει περισσότερα από130 peer-reviewed ερευνητικά άρθρα, και 2 βιβλία συμπεριλαμβανομένου του: “The Ageless Generation: How Biomedical Advances Will Transform the Global Economy” (Palgrave Macmillan, 2013).
Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των Aging Research Reviews, Aging, Trends in Molecular Medicine, Frontiers in Genetics. Είναι αναπληρωτής καθηγητής τεχνητής νοημοσύνης στο ινστιτούτο Buck-έρευνα για τη γήρανση.
Ιστοσελίδα: www.insilico.com

Αυτή την Κυριακή, 11/10, στις 12:00, θα είναι μαζί μας σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία και τον ευχαριστούμε πολύ!