Την ερχόμενη Κυριακή 11/10 θα είναι μαζί μας η Δρ. Ζωή Κούρνια σε μια ομιλία με θέμα: “Έρευνα και Επιχειρηματικότητα: από την ιδέα στην πράξη
Η κ. Κούρνια είναι Κύρια Ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών όπου εργάζεται πάνω σε σχεδιασμό φαρμάκων με τη βοήθεια υπερυπολογιστών (http://www.drugdesign.gr).
Αποφοίτησε από το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2001 και ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στην Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, Γερμανία το 2006. Στη συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, ΗΠΑ πάνω σε σχεδιασμό φαρμάκων μέσω υπολογιστή και το 2009 έγινε Λέκτορας στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Έχει λάβει μια σειρά από υποτροφίες και διακρίσεις, ενώ επίσης είναι αναπληρωτής αρχισυντάκτης του περιοδικού Journal of Chemical information and Modeling, της Αμερικανικής Ένωσης Χημείας και μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας Υποδομών (INFRAG) της Ευρωπαϊκής Κοινής Επιχείρησης Υπολογιστών Υψηλών Επιδόσεων, Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Ιατρική και τη Βιολογία” του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημιου Αθηνών.
Είναι επίσης Ιδρύτρια της startup Ingredio, μίας εφαρμογής για κινητά τηλεφωνα, η οποία ενημερώνει τον καταναλωτή για την πιθανή επικινδυνότητα των χημικών συστατικών σε καλλυντικά και τρόφιμα με βάση ανοικτά δεδομένα (http://www.ingred.io/android).
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε ό,τι έχει να μας πει αυτή την Κυριακή η κ. Κούρνια!