Στις 28 Φεβρουαρίου μέλη της GPSF συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα τις διαταραχές πρόσληψης τροφής. Η ενημέρωση αφορούσε φοιτητές και πραγματοποιήθηκε στο χώρο των κυλικείων της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Οι διατροφικές διαταραχές είναι εν δυνάμει θανατηφόρες  ασθένειες, οι οποίες επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Πρόκειται για ασθένειες σωματικής και ψυχικής φύσεως συγχρόνως, ενώ είναι ανεξάρτητες ηλικίας, φύλου, εθνικότητας και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης. Παρότι η προέλευση και τα αίτια εμφάνισης δεν είναι καλώς καθορισμένα, η ισχύουσα πεποίθηση εμπλέκει βιολογικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες. Άμεσα παρεχόμενα, εντατικά προγράμματα θεραπείας οδηγούν σε ανάρρωση των ατόμων. Ωστόσο, σε περίπτωση χρόνιων νόσων είναι πιθανή η μη πλήρης ανάρρωση λόγω μη αναστρέψιμων επιπτώσεων στον οργανισμό. Για τον λόγο αυτό, η ευαισθητοποίηση, η έγκαιρη διάγνωση καθώς και η γνώση των θεραπευτικών μέσων και των υποδομών υποστήριξης αποτελούν σημαντικές παραμέτρους.

Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την προώθηση της διαφορετικότητας της σωματικής διάπλασης των ανθρώπων και της αποδοχής του σώματος. Κάθε άνθρωπος πρέπει να επιδιώκει την πνευματική και σωματική του βελτίωση, εντός όμως φυσιολογικών ορίων, με σεβασμό της διαφορετικότητάς του και χωρίς η προσπάθεια της βελτίωσης να θέτει υπεράνθρωπα κριτήρια και να μετατρέπεται σε εμμονή.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από τη δράση μας!