? Κλινικές περιπτώσεις Ψυχοφαρμακολογίας ?

▪️Δάλλα Χριστίνα▪️

Η Δρ. Χριστίνα Δάλλα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχοφαρμακολογίας στο Εργ. Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000 και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Εργ. Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Διδάσκει σε πλήθος προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων από το 2008, ενώ η έρευνά της εστιάζεται στις διαφορές του φύλου στις νευροψυχιατρικές διαταραχές και στη θεραπεία τους.

Έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία συμπεριλαμβανομένου δύο υποτροφιών Marie Curie από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εκπόνηση έρευνας σε θέματα νευροεπιστημών στο Βέλγιο και στο Πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών.
Επίσης, έχει τιμηθεί με το βραβείο L’Oreal-Unesco για νέες γυναίκες Ελληνίδες επιστήμονες και το ECNP Fellowship award από το European College of Neuropsychopharmacology στο οποίο είναι ενεργό μέλος.

Έχει περίπου 52 επιστημονικές δημοσιεύεις και 2400 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία (h index: 26), ενώ λαμβάνει μέρος σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Διατελεί Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες και ως μέλος της DANA alliance for the Brain δραστηριοποιείται ενεργά για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα νευροεπιστημών και φαρμακολογίας.

? 20-21 Οκτωβρίου
? Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα

https://www.linkedin.com/company/gpsfofficial/