?Ομιλία ? Ο ρόλος του φαρμακοποιού που επιλέγει να εργαστεί σε εταιρία καλλυντικών.

▪️ Κλειώ Βασιλειάδη ▪️
Apivita, ΒΙ.ΠΑ. Μαρκοπούλου
19003 Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Ελλάδα

?️ Κυριακή 21 Οκτωβρίου/12:00-14:00

? Η βιομηχανία καλλυντικών αναπτύσσεται συνεχώς. Ένας βασικός παράγοντας αυτής της ανάπτυξης είναι η έρευνα και η καινοτομία. Ο κλάδος προσφέρει έτσι όλο και περισσότερες νέες ευκαιρίες απασχόλησης, οι οποίες θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν νέους φαρμακοποιούς που επιθυμούν να εργαστούν σε ένα δυναμικό εργασιακό περιβάλλον που προτείνει πολλαπλές επαγγελματικές σταδιοδρομίες.

Ένας φαρμακοποιός μπορεί να εργαστεί σε μία εταιρία η οποία παράγει τελικά προϊόντα (κρέμες, καθαριστικά, αρώματα, μακιγιάζ κ.α) καθώς επίσης και σε προμηθευτή πρώτων υλών ή ακόμα και σε εταιρία αξιολόγησης της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των καλλυντικών.

Το φάσμα των πιθανών σταδιοδρομιών είναι μεγάλο, με ενδιαφέρουσες ευκαιρίες στα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης, στο τμήμα Ρυθμιστικών Υποθέσεων (Regulatory Affairs), στη Διασφάλιση Ποιότητας, στην Εκπαίδευση, στην Επιστημονική Επικοινωνία ή ακόμα στο Μάρκετινγκ.

Η προστιθέμενη αξία που δύναται να προσφέρει ένας φαρμακοποιός σε αυτήν την βιομηχανία, οφείλεται στην ποικιλία γνώσεων που αποκτά κατά το στάδιο των σπουδών του.
Πράγματι, οι σπουδές της Φαρμακευτικής είναι οι μόνες που συνδυάζουν με τέτοιο τρόπο τη χημεία, τη βιολογία, την φυσιολογία, τη φαρμακογνωσία, τη φαρμακευτική τεχνολογία, ακόμα και τη βοτανική, η οποία αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα αν αναλογιστεί κανείς την χρόνια τάση για ακόμη πιο πράσινα και φυσικά καλλυντικά.

Ένας φαρμακοποιός μπορεί να ξεχωρίσει σε αυτή τη βιομηχανία, λόγω των δεξιοτήτων που διαμορφώνει κατά τη σταδιοδρομία του, όπως η μεθοδολογία στην έρευνα, η επικοινωνία με τον ασθενή/πελάτη, καθώς και η υψηλή επαγγελματική ηθική που χαρακτηρίζει το ίδιο το επάγγελμα του φαρμακοποιού.

? 20-21 Οκτωβρίου
? Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα

https://www.linkedin.com/company/gpsfofficial/