Η Φωνή του Επαγγελματία Υγείας ως μέσο Διαχείρισης των Ασθενειών στο Φαρμακείο 

 Γάκη Ερµίνα 

Συµβουλευτική Ψυχολόγος (Μ.Α), Health and Wellness Coach και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια στη Βέλτιστη Παρακίνηση και Αυτο-Ηγεσία.

Το θεωρητικό της υπόβαθρο βασίζεται κυρίως στις αρχές και πρακτικές εφαρμογές της Προσωποκεντρικής κατεύθυνσης (Person-centered therapy}, της Μορφολογικής θεραπείας (Gestalt therapy), της Ζωγραφικής (Art therapy) και της θεραπείας µέσω του σώµατος (Bodywork), µε έµφαση στην φωνή.
Το ερευνητικό της ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια εστιάζεται στην αμφίδρομη σχέση φωνής και συναισθήματος, στην βέλτιστη ποιότητα παρακίνησης των ανθρώπων στον τομέα της υγείας και το εργασιακό περιβάλλον και στις δεξιότητες της Ηγεσίας.

«Η φωνή αντικατοπτρίζει το σύνολο της συνέργειας ανάμεσα στο σώμα, το νου και το συναίσθημα και επηρεάζεται από την νευροφυσιολογία του οργανισμού. Η εκπαίδευση των θεραπευτών και επαγγελματιών υγείας σε δεξιότητες επικοινωνίας, αυτογνωσίας και αυτοπαρατήρησης με κυρίαρχο εργαλείο τη φωνή, συντελεί στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας και της διαμόρφωσης σχέσης εμπιστοσύνης στο θεραπευτικό πλαίσιο.»

Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον συντονισμό και υλοποίηση θεραπευτικών και εκπαιδευτικών σεµιναρίων και εργαστηρίων που αφορούν σε :
• Συναισθηµατική νοηµοσύνη, με έμφαση στις δεξιότητες της ενεργητικής ακρόασης, ενσυναίσθησης, αποδοχής και γνησιότητας για την ανάπτυξη της αυτεπίγνωσης, και διαχείρισης σχέσεων στην προσωπική και επαγγελµατική ζωή.
• Συνέργεια Φωνής με Σώμα, Νου και Συναίσθημα για Επαγγελματίες Υγείας και Επιχειρήσεις.
• Νοημοσύνη της ηγεσίας με δεξιότητες που αφορούν στοχοθέτηση, διάγνωση και ταίριασμα μοντέλου ηγεσίας.
• Δεξιότητες Παρουσίασης με Ήχο και Εικόνα: Φωνή και Σώμα.

Η Ερμίνα Γάκη συνεργάζεται με γιατρούς Ω.Ρ.Λ., Λογοθεραπευτές-Φωνοθεραπευτές και καθηγητές Φωνής για την επίδραση και αντιμετώπιση ψυχογενών αιτιών στις διαταραχές φωνής και κατάποσης.
Επίσης έχει συνεργασία με Ψυχιάτρους- νευρολόγους και γιατρούς ογκολόγους για την αντιμετώπιση και ψυχολογική στήριξη καρκινοπαθών.
Είναι Channel Partner της Blanchard International Hellas (kenblanchard.com)
Συνεργάζεται με Σύμβουλο Καριέρας για θέματα σταδιοδρομίας (www.career-design.gr )
Συμμετέχει εθελοντικά στα Μονοπάτια Απασχολησιµότητας για την εκπαίδευση ανέργων που υλοποιεί το skywalker.gr (www.footstep.gr), με εστίαση στην σπουδαιότητα της Φωνής και της ομιλίας ως εργαλείο Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Κοινωνικής Δεξιότητας στον εργασιακό χώρο.
Συμμετέχει σε διεπιστημονικές ομάδες, συνέδρια, αρθρογραφεί και εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές για ενημέρωση σχετικά με κοινωνικά και ψυχολογικά θέματα.

 20-21 Οκτωβρίου
 Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα

https://www.linkedin.com/company/gpsfofficial/